Industriële gietvloeren

Aanvragen
1000+ Meer dan
1000 projecten
succesvol uitgevoerd
15+ Meer dan
15 jaar op de markt
Voor garages en parkings
Voor magazijnen
Voor de voedingsindustrie
Voor lichte en zware industrie

De vloeren van industriebouwen worden meer blootgesteld aan impact dan de vloeren van woningbouwen. Daarom worden hoge eisen gesteld aan die soorten vloeren. Industriële vloeren moeten dan genoeg weerstand bieden tegen mechanische belastingen (zoals buigen, compressie, slag, slijtvastheid) en neutraal zijn tegen agressieve chemische stoffen.

Volgens de technische eisen moet de oppervlakte glad zijn maar toch niet glibberig. Bovendien mogen industriële vloeren tijdens het gebruik geen stoffen produceren die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Een bekend stadium van elke vloerlegmethode is de voorbereiding van ondervloer. Als het werk helemaal vanaf het begin wordt uitgevoerd, dat wil zeggen dat de installatie uitgevoerd wordt in open grond, is het eerst noodzakelijk grond te aanstampen en verdichten, alsook extra lagen zand en steenslag te toevoegen. Na bepleistering van ondergrond is het raadzaam om een waterdichting te aanbrengen met stoffen op basis van bitumen of een polymeermembraan. Bij het gieten van epoxyvloer op de al bestaande ondergrond worden het vullen van scheuren en kuilen en oppervlaktenivellering uitgevoerd.

Afhankelijk van verdere gebruiksdoelen worden de industriële polymeer vloerbedekkingen op verchillende manieren geproduceerd. Deze type coating is daarnaast absoluut intriensiek veilig.

Voor extra bescherming worden de polymeer bedekkingen gecoat met polyurethaan of epoxy vernis.

Een belasting op ondervloer van garages is relatief klein. In kleine garegeruimtes is zelfs het gebruik van linoleum eventueel toegestaan. Toch voor grote parkeerruimtes zijn industriële betonvloeren zeker de beste optie. De voordelen van deze technologie zijn de relatief lage materiaalkosten en voldoende duurzaamheid tegen operationele belastingen.

Deze vloerbedekking voorkomt dat stof vrijkomt uit beton, maar het is niet genoeg resistent tegen motorolie en chemische reinigers. Tijdens het gebruik van topped betonvloeren worden er microscheuren gevormd, en het leidt tot stofemissie en vernietiging van de vloerbedekking. De herstelling van dit soort vloerbedekking is onlosmakelijk verbonden met aanzienlijke economische en tijdkosten, eventueel moet de oude betonvloer volledig vervangen worden naar niewe industriële bedekking. Om een betonnen basis te beschermen is het raadzaam voorlopig een epoxy coating te voorzien. Deze coating is chemisch resistent, het is duurzaam en vast. Voor de parkeerplaatsen wordt er een internationaal OS 8 coating systeem gebruikt. Dit soort systeem bevat epoxy compositie gevuld met quartszand. Daardoor wordt er een hoge slijtsvastheid bereikt samen met duurzaamheid.

Tijdens de aanleg van epoxy vloerbedekking in garageruimets volgens internationaal systeem OS 8, wordt de betonbasis goed geschuurd (gefreesd), dan wordt epoxy aangebracht, en besislaag met quartszandpoeder wordt geappliceerd. Na deze bewerking wordt de vloer bedekt met finale expoxy compositie.

De dikte en epoxy ruwheid worden bepaald door de gebruikte fractie quartszand en de hoeveelheid epoxy.

Een basisvereiste voor magazijn- en opslagvloeren is het vermogen hoge druk te weerstaan die wordt gecreëerd door multi-tier rekken, pallets en andere zware apparatuur. Daarom is industriële gietvloer het meest geschikte type coating ervoor. De prijs van dit type constructie hangt van de dikte van de aangebrachte polymeerlaag af. Volgens deze index kunnen er dan drie groepen coatings worden onderscheiden:

 • Impregneren. De betonnen basis is bedekt met een polymeermengsel van 0,1 tot 0,3 mm dik. Geschikt voor ruimtes met lage druk en in feite gewoon verlengt de levensduur van betonplaat.
 • Dunne epoxy gietvloer. De dikte van polymeermaterialen tot 1,5 mm. De coating wordt in verschillende lagen aangebracht. Geschikt voor bedrijven met gemiddelde belasting op ondervloer.
 • Volwaardig zeer gevuld ontwerp. Een polymeerlaag met een dikte van 2,5 tot 5 mm. Dit type coating is het meest betrouwbaar. De prijs van vierkante meter van een dergelijke coating is iets hoger maar lange levensduur en het vermogen hoge druk te weerstaan kunnen extra kosten meer dan compenseren.

De belangrijkste eisen voor vloerbedekkingen van lichte en zware industriële ondernemingen zijn mechanische sterkte en weerstand tegen schadelijke chemische stoffen. Industriële polymeervloeren is dan de beste optie in deze situatie.

De technologie van het maken van een dergelijke coating is het aanbrengen van verschillende lagen speciaal materiaal met polymeren bovenop de betonnen basis. Afhankelijk van de vulling van het mengsel worden polymeervloeren onderverdeeld in de volgende categoriën:

 • Epoxy vloerbedekking
  Bestaat uit twee hoofdcomponenten: hars en verharder. Kwartsglas wordt gebruikt als additief verstijvingsmiddel. Heeft hoge weerstand tegen fysieke, mechanische en chemische belastingen en wordt algemeen erkend in industrie.
 • Polyurethaan vloer
  Meer plastic dus perfect geschikt tegen schkokken en trillingen, maar de chemische weerstand is lager.
 • Methylmethacrylaat
  Hoge weerstand tegen alle soorten belastingen, ook tegen veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid, slijtvastheid en snelle vulling. Toch een duurder materiaal.
 • Drie componenten cement-urethaan (polyurethaan) coating
  Zeer gevulde composities van 3 tot 10 mm dik, meer betaalbare prijs, maar missen sommige fysike en mechanische eigenschappen van andere polymeermaterialen.


Zin om onze industriele vloer te bestellen?

Gelieve uw contactgegevens in te vullen en wij adviseren u binnen 12 uur over alle vragen.

Naam:
Telefoonnummen:
Betrouwbaarheid
12 jaar op de markt van vloermaterialen
Ervaring
Meer dan 700 projecten succesvol uitgevoerd
Milieuvriendelijkheid
Alle stoffen zijn veilig voor de gezondheid van de mens en het milieu
Temperatuurbestendigheid
Breed temperatuurbereik van -30 tot +50°C