Vloeren voor de voedingsindustrie

Aanvragen
1000+ Meer dan
1000 projecten
succesvol uitgevoerd
15+ Meer dan
15 jaar op de markt

Slijtvaste en hygiënische epoxy gietvloeren.

industrial_05.jpg

Ze hebben bewezen dat ze uitstekend zijn voor de voedingsindustrie.

Het materiaal is inert als water, bloed, wasmiddelen, oliën of alcohol de vloer raken. Het oppervlak is niet bang van druk die werkapparatuur, bewaarsystemen, heftrucks op de vloer uitoefenen.

Epoxy coatings zijn geschikt voor vleesverwerkende bedrijven, conservenindustrie, kaasverwerkings- en vet- en oliefabrieken, groente- en fruitbedrijven, snoepgoedbedrijven, meel- en graanbedrijfshallen, voedselopslagmagazijnen.

De coatings zijn vonkvrij want het basismateriial ervan is epoxy. Daarom kunnen ze aangebracht worden in werkruimten van wijnhuizen, brouwerijen en de alcoholindustrie.

Zelfs als er een hoge dampconcentratie tijdens de productie optreed is er geen brandrisico.

Waarmee moet u rekining houden als u een vloer bestelt voor de voedingsindustrie

Er wordt een aantal eisen gesteld voor industriële coatings:

 • Trillingstolerantie. Sorteermachines, separatoren en centrifuges worden vaak gebruikt bij bedrijven in de voedingsindustrie. Ze creëren allemaal aanzienlijke trillingen. En het is belangrijk dat de blootgestelde coating niet snel begint te deformeren en vervormen.
 • Eenvoudige reiniging en desinfectie. Het is belangrijk om stoomreiniging onder druk te kunnen uitvoeren, ook natte en chemische reiniging. Tegelijkertijd is het zelfreinigende vermogen van de vloer waardevol. In slachtwinkels bijvoorbeeld mogen er geen vlekken van dierlijk vet en bloed op de vloer zijn, of vlekken van bessen en fruit in sapfabrieken.
 • Weerstand tegen puntlasten. Inclusief van vallende delen van dierlijke karkassen, metalen voorwerpen.
 • Weerstand tegen dynamische belastingen die niet kan worden vermeden als je containers verplaatst.
 • Niet-toxiciteit. De kleinste deeltjes materiaal mogen geen gevaar opleveren voor het afvalwater.
 • Niet-uitglijdend. Statistieken toont aan dat gladde vloeren de reden zijn van 20% trauma's op voedingsbedrijven.
 • Uitstekende waterdichting. Vroeger werden er traditionele beton- en cementvloeren aangebracht in voedselverwerkende bedrijven. Die typen vloeren bieden geen waterdichting.

Coatings met polymeercementbasis zijn in werkelijkheid veel beter. De meest betrouwbare zijn meerlaagse epoxy gietvloeren. Beton is ook essentieel voor de productie ervan. Maar dit materiaal wordt alleen als basis gebruikt. Er zijn nog verschillende lagen erboven: priming-, basis- en afwerkingslaag. En ze bevatten allemaal epoxyharsen.above it: priming, underlayment, and finishing. And they all contain epoxy resins.

Wilt u vloeren voor de voedingsindustrie bestellen die volledig voldoen aan zulke strenge criteria? Kies dan voor HAUPTMANN coatings. Coatings van verschillende dikte zijn op voorraad beschikbaar.U kunt het materiaal in elk gewenst volume bestellen van de gewenste kleur uit ons assortiment.

industrial_06.jpg

Tips voor het kiezen van de vloer voor de voedingsindustrie

De goedkoopste vloer voor de voedingsmiddelenindustrie is 0,4-0,8 mm dunne laag coating. Maar deze vloeren hebben een vrij smal toepassingsgebied. Ze zijn alleen geschikt voor ruimten met gemiddeld verkeer en matige druk.

Hou rekening bij het kiezen van een coatingdikte (2, 3, 4 mm) met de volgende factoren:

 • 1. Hoe vaak gaat compacte apparatuur door dit gebied
 • 2. Welk soort apparatuur wordt gebruikt bij het bedrijf, of het trillingen of stoom genereert
 • 3. Welk soort ontsmettingsmiddelen worden gebruikt
 • 4. Welke agressieve stoffen worden gebruikt bij de productie (zuren, alkaliën)

Hoe meer corrosief werkomgeving is en hoe meer actief een plekje wordt gebruikt hoe meer dikte is vereist.

0.5-3,5 mm coatings worden vaker gebruikt bij voedingsmiddelenindustriebedrijven. Om de coating je niet teleurstelt met de kwaliteit en lang meegaat moet het installatieproces grondig wordt uitgevoerd. Om de basis voor te bereiden gebruiken experts diamantschijven of staalstralen. Eventuele spaanders worden zorgvuldig afgedicht voordat het oppervlak wordt ingebouwd.

De meest extreme werkomgeving is in bedrijfshallen, dus er worden hoge eisen gesteld aan vloeren.

Dat kan een bedrijfshal voor vleesverwerking zijn, of bedrijven die mayonaise, bier of friesdranken op markt brengen.

Vleesverwerkende bedrijven vereisen speciale aandacht voor schokbelastingen. Voor bedrijven die bijvoorbeeld mayonaise maken is de chemische stabiliteit van het materiaal van cruciaal belang. Drankbedrijven hebben een vloer nodig met hoge eisen voor druk- en buigsterkte, temperatuur-en drukdaling.

De aankoop van HAUPTMANN producten is een mogelijkheid om een vloer te installeren die volledig voldoet aan de sanitaire normen en zorgt voor een lange levensduur van de coating. Verwend met de keuze. Er is iets om te gebruiken voor de voedingsindustriecomplexen.

Zin om onze industriele vloer te bestellen?

Gelieve uw contactgegevens in te vullen en wij adviseren u binnen 12 uur over alle vragen.

Naam:
Telefoonnummen:
Betrouwbaarheid
12 jaar op de markt van vloermaterialen
Ervaring
Meer dan 700 projecten succesvol uitgevoerd
Milieuvriendelijkheid
Alle stoffen zijn veilig voor de gezondheid van de mens en het milieu
Temperatuurbestendigheid
Breed temperatuurbereik van -30 tot +50°C