Terrazzo vloeren

Aanvragen
1000+ Meer dan
1000 projecten
succesvol uitgevoerd
15+ Meer dan
15 jaar op de markt

Terrazzo vloer is een mozaïeken gietvloer die twee componenten heeft. Bindmiddel - portlandcement, polymeer (polyurethaan of epoxy) of een combinatie van cement en polymeren. Decoratieve vulstof - marmer, graniet, dolomiet of syeniet.

Voor- en nadelen van terrazzo vloer

Terrazzo, of venetiaanse vloer, is gekleurd beton dat imponeert met zijn prestaties, esthetiek en installatie.

Gebruiks- en decoratieve voordelen:

 • Duurzaamheid
  Levensduur - 50 jaar
 • Hoge duurzaamheid en slijtvastheid
  Bestand tegen hoge dynamische en statische belastingen. De beste druksterkte kan bereikt worden bij gebruik van granieten vulstof. Terrazzo kan worden aangebracht op plaatsen met intensief verkeer of aanzienlijke druk. Terrazzovloeren vindt u in commerciële locaties, bedrijfscentra, zwembaden, sauna's, restaurants, privéwoningen.
 • Naadloos
  Biedt het product met hoge hygiënische kenmerken. Als er voedingsmiddelen op het oppervlak terechtkomen, zullen er geen micro-organismen in de scheuren ontwikkelen. Dit is relevant voor voedselproductie faciliteiten.
 • Weerstand tegen zonlicht.
  Belangrijk voor collecties voor buitenterrassen.
 • Vochtbestendigheid
  Een fundamenteel belangrijk criterium voor baden, zwembaden. Composities op basis van polyurethaan vereisen geen bijkomende waterdichting, dus de composities zelf zijn dicht.
 • Milieuvriendelijkheid
  Geen emissie van schadelijke producten, geen stofvorming. Aanbevolen voor residentiële gebouwen, kleuterscholen, ziekenhuizen.
 • Chemische stabiliteit
  Waardevol voor de chemische en farmaceutische industrie. In dit geval de beste optie is de aankoop van cement-polyurethaan coating. Het is bestand tegen alkaliën, halogenen (chloor, broom, fluor).
 • Temperatuurbestendigheid
  Bestand tegen hoge temperaturen. Tot 150°C.
 • Decorativiteit
  Grote keuze van kleuren en texturen. Het is mogelijk om complexe geometrische motieven te creëren. Terrazzo vloer kan uw interieur een spectaculaire glanzende uitstraling aanbieden.
 • Combineerbaarheid
  Harmonisch combineerbaar met andere materialen. Er is een gelijktijdige toepassing voor het interieur met natuurlijk marmer, graniet, parket, laminaat, vinyl en papierbehang. Er kunnen scherpe overgangen zijn tussen de verschillende materialen.
 • Mogelijkheid om de ruimte visueel te vergroten
  Een kleine kast of kamer lijkt ruimer door het goed gelegde marmerpatroon.
 • Mogelijkheid om ruimte te verdelen
  Door het gebruik van vloerbedekking met contrasterende kleuren in verschillende gebieden kan de kamer op verschillende manieren worden verdeeld.
 • Gemakkelijk onderhoud
  Om de meeste vlekken te verwijderen hebt u alleen een doek of een spons nodig. Zelfs verse koffie- en wijnvlekken kunnen op deze manier gemakkelijk worden verwijderd. Deze eigenschap maakt het materiaal aantrekkelijk voor restaurants, bars, koffiehuizen.

Voordelen van installatie

 • De werken kunnen uitgevoerd worden bij een lage temperatuur van +5°. Installatie op het tiendaagse beton is mogelijk.
 • Snellere inwerkingstelling. Geen onaangename geur.
 • Geen noodzaak om vloerplinten te installeren. Voor grote oppervlakken is het voldoende om compenserende metalen tussenstukje te monteren.
 • Geschikt voor het leggen op hellende objecten, bijv. hellende galerijen tussen luchthaventrappen. Grote mensenstromen, dynamische belastingen door kofferwielen - terrazzo kan ermee zeer effectief omgaan.

Economische voordelen

 • Lagere kosten voor de afwerking van grote oppervlakken van bedrijven (door het gebruik van goedkoop marmer- en granietafval).
 • Lagere kosten om de coating in goede staat te houden. Geen noodzaak voor regelmatige plaatselijke reparaties.
 • De prijs voor terrazzo vloeren is lager dan voor marmeren vloeren.
 • Hoge warmtegeleiding. Dit probleem wordt opgelost door de installatie van verwarmingsapparatuur.
 • Verandering van kleur met de tijd. Periodieke slijping vereist.

Legmethodes terrazzo mozaïekvloeren

Legmethodes zijn gebaseerd op de productie van een voegloos gietoppervlak of op het plaatsen van tegels van portlandcement door vibrocompactie, en dan gevuld met granulaat. Tegels van portlandcement moeten worden onderscheiden van keramische tegels die textuur van porseleinen tegels, marmer, klassiek terrazzo patroon imiteren en meer geschikt zijn voor muren of vloeren voor ruimten met weinig verkeer.

De keuze van het gietmateriaal - portlandcement, epoxy of een combinatie daarvan - hangt af van het object. Epoxy wordt gebruikt voor binnenwerk. Het biedt de klant een breed scala aan kleuren. Het voorkomt dat er microscheurtjes ontstaan. Producten op basis van cement en portlandcement zijn meer universeel. Ze zijn ook geschikt voor buitenwerken. Giettechnieken op basis van cement worden vaak gebruikt in buitensportcomplexen, zomerterrassen van restaurants.

Bij de productie van mozaïekoppervlakken worden in het begin grote inzetstukken marmer of graniet in het systeem ingebracht. Bij de "seminato" methode wordt het patroon gevormd na het gieten.

Werkfases

 • Voorbereiding van de dekvloer. Selectie van dekvloercomponenten. U moet rekening houden met de specifieke ruimte, het verwachte verkeer, de vochtigheidsgraad. Een professionele selectie van de dekvloer is een garantie dat er geen vervorming van de decoratieve laag zal gebeuren.
 • Aanbrengen van decoratieve coating. Het basismengsel wordt bereid. Het aanbrengen van marmer- en granietgranulaatmengsels, verdichting van de decoratieve laag wordt uitgevoerd. Als bindmiddel gebruiken we hoogwaardige cementen en polymeren. Zij zorgen voor een laag met een hoge dichtheid en compressie. Het materiaal is eenvoudig te slijpen. Geen verlies van kruimels. Bij het leggen houden we rekening met de temperatuur en de vochtigheidsgraad in de kamer. We zorgen voor een geleidelijke evaporatie van vocht. Als de luchtvochtigheidsgraad laag is, gebruiken we dan zand of andere vochtabsorberende materialen en voeren we dan een bevochtiging uit.
 • "Opening van de steen". Slijpen en vullen met cement, fijn granulaat.
 • Poljsten en beschermlaag aanbrengen.

De legmethode hangt af van de materialen. Als u bijvoorbeeld polymere componenten en fijne granulaten gebruikt, kunt u de laatste fase negeren.

U kunt terrazzo vloeren bij ons bestellen. HAUPTMANN beschikt over een geavanceerde productietechniek van gietvloeren. Wij werken met decoratieve en industriële vloeren en begeleiden de klant vanaf het begin tot de afronding van het project.

Zin om onze industriele vloer te bestellen?

Gelieve uw contactgegevens in te vullen en wij adviseren u binnen 12 uur over alle vragen.

Naam:
Telefoonnummen:
Betrouwbaarheid
12 jaar op de markt van vloermaterialen
Ervaring
Meer dan 700 projecten succesvol uitgevoerd
Milieuvriendelijkheid
Alle stoffen zijn veilig voor de gezondheid van de mens en het milieu
Temperatuurbestendigheid
Breed temperatuurbereik van -30 tot +50°C