Terrazzo marmermozaïek vloer

Aanvragen
1000+ Meer dan
1000 projecten
succesvol uitgevoerd
15+ Meer dan
15 jaar op de markt

Mozaïekvloer van marmeren kruimel is een vloerbedekking met een meercomponenten compositie. Het bindmiddel is een portlandcement, polyurethaan of epoxyhars. Decoratieve vulstof - de fijngemalen stukjes natuurlijk marmer. Witmaker - steenmeel. Het wordt aangebracht voor plaatsen met een intensieve mensenstroom, zoals zakencentra, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, concertzalen, tentoonstellingszalen en restaurants.

Overzicht van de werkfases

De aanleg van het vloersysteem is gebaseerd op de volgende fasen:

 • Het maken van een zandcement, epoxy of polymeer basis. In alle drie gevallen worden er bereide mengsels gebruikt van eigen productie. In tegenstelling tot de voorbereiding van beton ter plaatse, betekent dit een aanzienlijke tijdwinst en het ontbreken van risico's die verbonden zijn met verkeerde proporties. Het meest gebruikte bindmiddel is een portlandcement - wit, grijs of gepigmenteerd. Merk - niet lager dan M-40. Voor binnenwerk worden er meestal epoxy materialen gebruikt.
 • Voorbereiding van de ondergrond voor mozaïekvloeren. Vuil van de ondergrond verwijderen, oneffenheden verwijderen, gaten afdoen, de ondergrond bevochtigen. Zorg ervoor dat het oppervlak glad, effen en vrij van vocht is.
 • Installatie van bakens en verdelers. Als de marmeren mozaïekvloer eenkleurig is, zet dan de bakens op gelijke afstand van elkaar, als het gekleurd of met patronen is - op het silhouet van de cementmortel worden bovendien verdelers geplaatst.
 • Werken met mozaïek mortel. Voor de bereiding van de mortel gebruiken wij een witmaker - steenmeel in poedervorm en goed gewassen kruimels van verschillende fracties, eventueel een kleurstof. Voor een oplossing worden pure marmerkorrels gebruikt, en eventueel worden die gemengd met een split van andere stenen: kwartsiet, graniet. De laagdikte van het mengsel hangt af van de hoeveelheid fracties. Kan variëren van 15 à 25 mm.
 • Het slijpen van de eindlaag. Gebruik een slijpmachine voor het werk. Het slijpen omvat meerdere stappen: eerst slijpt u met een middelgrove korrel en dan met een fijne korrel.
 • Polijsten en bewerken met viltschijven.
 • Kristallisatie. Optionele procedure. Een goede optie als u de glansgraad wilt verhogen of het oppervlak harder wilt maken.
 • Impregneren. Wij brengen beschermende coatings aan. Zij maken steen meer hygroscopisch, beschermen hem tegen zouten en water. Het is belangrijk voor coatings van zwembaden, levensmiddelenfaciliteiten, buitenterrassen van restaurants.
 • Slijpen, polijsten, kristallisatie en impregneren zijn in principe extra werkfasen. Het aantal fasen kan variëren. Het hangt af van het bindmiddel en de voorkeur van klanten.

Voor- en nadelen van marmermozaïek vloeren

De reden om een marmeren mozaïekvloer te bestellen is hoge duurzaamheid van de coating:

 • Bestand tegen hoge belastingen - dynamisch en statisch, permanent en langzaam oplopend. Dit is mogelijk door hoge elasticiteit. Zowel druk- als trekelasticiteit. Er is geen risico op beschadiging van de laag als er zware voorwerpen vallen. De coating zal niet verslijten gedurende 50 jaar. Zelfs bij installatie in ruimten met veel verkeer. De slijtvastheid van het oppervlak met stukjes natuursteen is van 0,40 à 3,20 g/cm2.
 • Bestand tegen temperatuurveranderingen. Bestand tegen vele vries-dooicycli, temperatuurstijgingen. Het materiaal is geschikt voor onverwarmde veranda's en open haarden. Door de sterke hechting van calciet is het eenvoudig het marmeren oppervlak te polijsten. Het is gemakkelijk de gewenste glansgraad te verkrijgen, inclusief een volledig spiegelend oppervlak.
 • Kleurvastheid van mozaïek tegels. Decoratieve coatings blijven lang oorspronkelijk kleurig. Dit is belangrijk wanneer het materiaal wordt gebruikt in bar, restaurant, concertzaal of residentiële ruimte.

De coating is monolithisch. Geen voegen. Dit zijn geen aparte tegels waartussen vuil zich accumuleert. Een hoog niveau van hygiëne is een belangrijk criterium bij de keuze van decoratieve vloersystemen voor residentiële woningen, restaurants, bars. Belangrijke voordelen van vloersystemen op basis van cement of epoxy met natuurlijke split zijn hun hoge antislip-eigenschappen en hun resistentie tegen schimmel. Die vloersystemen zijn handig voor zwembaden, badcomplexen. De prijs van een marmeren mozaïekvloer is aanzienlijk lager in vergelijking met systemen die volledig marmeren zijn.

Nadelen:

 • 1. De vochtbestendigheid van marmer is lager dan die van graniet. Maar aangezien de nadruk niet op marmer zelf ligt maar op mozaïekbeton en mozaïek epoxycoatings, is deze afwijking van de vochtbestendigheid van graniet minimaal. Het kan gemakkelijk worden verbeterd met hydrofobeermiddelen.
 • 2. Marmeren inzetstukken beginnen geleidelijk te degraderen wanneer zij in contact komen met bijtende zuren. Daarom worden andere soorten korrel aanbevolen voor die type producties.

Onderhoud en reparatie

Gebruik geen producten die zuren bevatten voor het reinigen. Ze kunnen marmeren splinters beschadigen. Een sterk geconcentreerde oplossing van ammoniak is evenmin geschikt. Een kleine hoeveelheid ammoniak is veilig voor de vloerbedekking, maar hoge concentraties leiden tot corrosie van decoratieve laag. Er zijn wel geen problemen met zeepwater of gerectificeerde spiritus. Zeep is goed voor het verwijderen van vuilresten, bouwstof en eiwitten. Gerectificeerde spiritus is goed voor het verwijderen van vetvlekken.

Mechanische reiniging van de coatings is toegestaan. Een gewone schuimspons of metaalspons is geschikt voor het verwijderen van zoutvlekken. Voor hardnekkige vlekken kan een fijnkorrelig tandpoeder worden gebruikt, of een huishoudelijk schoonmaakmiddel met fijne korrels op de spons.

Vloersystemen met natuurlijke split zijn zeer goed te repareren. Zelfs als er tijdens het gebruik gaten gevormd zijn, zijn die gemakkelijk op te sporen. Dit wordt gedaan door kwartszand op het oppervlak te strooien en dan te bevochtigen.

Het herstellen van een korrelvloer gebeurt meestal in drie stappen:

 • De afdichting van scheuren, gaten. Dit wordt gedaan met reparatie- en afdichtmiddelen.
 • Slijpen met slijppoeder en professioneel gereedschap. Slijpen lost het probleem op van oppervlakkige beschadigingen van de toplaag.
 • Polijsten. Het brengt de verloren glans van de coating terug. Het is mogelijk om een mat oppervlak te veranderen naar een spiegelend oppervlak.
 • Kleuren en kleurcontrasten kunnen ook worden aangepast. Een witte vloer kan gemakkelijk naar een gekleurde vloer wordt veranderd. Dat kan gedaan worden door toevoeging van gekleurde pigmenten.

Bestel een marmermozaïek vloer bij ons en krijg volledige klantondersteuning. Flexibele prijzen. De kosten van vloersystemen zijn van de fabrikant. Er zijn verschillende varianten van samenwerking mogelijk: van materiaalaankoop tot volledige werken.


Zin om onze industriele vloer te bestellen?

Gelieve uw contactgegevens in te vullen en wij adviseren u binnen 12 uur over alle vragen.

Naam:
Telefoonnummen:
Betrouwbaarheid
12 jaar op de markt van vloermaterialen
Ervaring
Meer dan 700 projecten succesvol uitgevoerd
Milieuvriendelijkheid
Alle stoffen zijn veilig voor de gezondheid van de mens en het milieu
Temperatuurbestendigheid
Breed temperatuurbereik van -30 tot +50°C