MUREN IN LOFTSTIJL: KENMERKEN VAN INTERIEURONTWERP

Loft loft

De loftstijl ontstond in de jaren 1940. Het wordt gekenmerkt door grote, onbezette ruimtes en "industriële" muurdecoratie. Hoe minder scheidswanden het appartement verdelen, hoe beter. Met meubels moet u ook minimalistisch blijven.

Een leren zetel die in de kamer staat, zal het effect van luxe creëren. Afwerking met rode baksteen zal het beeld afronden. Deze combinatie is de canon voor loftstijl muren.

Materiaal voor muurafwerking

En als het theater begint met een hanger, begint de herstelling zeker met de muurafwerking. Bij het decoreren van het interieur worden vaak 5 basismaterialen gebruikt:

Baksteen

Baksteen is een standaard onderdeel van de loft. Rode kleur geeft gezelligheid, witte kleur vergroot de ruimte. Het is niet nodig om één kleur te kiezen, je kunt spelen met tinten.

 

Beton

Op het eerste gezicht is het een ongewone keuze voor afwerking. In de praktijk is dit echter niet het geval. Beton varieert in textuur en kleur. Betonnen muren zijn populair in privé-woningen, huisjes, oude kantoorgebouwen en nieuwe gebouwen, dienstencentra, tentoonstellingscentra, winkelcentra.

 

Metaal

Een dergelijk materiaal is beter om niet op zijn zichzelf te gebruiken, maar alleen als een extra ingridiënt. Metalen inzetstukken maken de kamer modern, geven de loft een stukje urban design. Dergelijke elementen kunnen zelfs aan het plafond worden aangebracht.

Hout

Ook dit materiaal tolereert geen overdreven gebruik in het interieur. Massieve houten muren kunnen u van uw stedelijke woning naar een huis in hygge stijl brengen. Een kleine integratie in het hoofdmateriaal is al voldoende.

 

Pleistermortel

Het gebruik van pleister is meer geschikt voor de background. Als de afwerking uit dit materiaal bestaat, blijft het oog hangen bij wat dichtbij staat. Daarom is het zinvol om naast een dergelijke achtergrond pastelkleurige meubelen te plaatsen die meestal uit het oog worden " verdwenen".

Een paar jaar geleden was pleister in trek, maar nu kunt u HAUPTMANN microcement bestellen.

   

Voor conceptrealisatie biedt HAUPTMANN een speciaal soort betonmengsel aan, microcement van eigen productie. Het productassortiment van het bedrijf wordt uitsluitend gepresenteerd met hoogwaardige bouwmaterialen. Microcement muren in loftstijl hebben de volgende eigenschappen:

  • sterkte en vochtbestendigheid. Wat de prestatiekenmerken betreft, is het materiaal gelijk aan decoratief beton
  • relatief eenvoudig af te werken;
  • uniek patroon dat met de hand op het oppervlak wordt aangebracht
  • milieuvriendelijkheid en brandveiligheid;
  • gebruiksflexibiliteit.

Muurdecoratie in loftstijl

Decoratie is de uitdrukking van individualiteit. Bij het schilderen van decoratie is het beter om originele composities te gebruiken (bijvoorbeeld een hond, geschilderd met alle kleuren van de regenboog, of een historische gebeurtenis, die vanuit een andere hoek kan worden bekeken). Een lichte ironie, een speelse kleuring is hier belangrijk. Een foto in zwart-wit is ook een originele decoratie. Teksten kunnen worden gemaakt in de stijl van straatartiesten. Grote zwarte letters aangebracht op bakstenen muren, spreken van het opstandige karakter van de gastheer.

Accessoires en muurlampen voor loft muren zijn te vinden op de rommelmarkt. De vintage, de authenticiteit van het voorwerp is hier belangrijk. U kunt kiezen voor een ijzeren klok in de vorm van een muziekinstrument.

 

Hoe kunt u geld besparen

Kleine tips over hoe je het loftstijl idee kunt uitvoeren zonder veel geld te besteden.

  • Muren. Minimale behandeling, laat alles zoals het is. U kunt gewoon bedekken met gestructureerd beton dat de nodige oneffenheden kan creëren.
  • Baksteen. In plaats van duur materiaal, kunnen decoratieve bakstenen worden gebruikt.
  • Vloeren in loftstijl zijn effen. Dit verklaart de aanwezigheid van parket. Maar je kan altijd gewoon gietvloeren plaatsen.
  • Bedrading. Een bijzonderheid van deze stijl is dat kabels en draden niet verplicht onzichtbaar moeten worden gemaakt. Zorgvuldige plaatsing aan het plafond met aandacht voor veiligheidsmaatregelen mag niet in strijd zijn met de basisprincipes van de loftstijl.

Zin om onze industriele vloer te bestellen?

Gelieve uw contactgegevens in te vullen en wij adviseren u binnen 12 uur over alle vragen.

Naam:
Telefoonnummen:
Betrouwbaarheid
12 jaar op de markt van vloermaterialen
Ervaring
Meer dan 700 projecten succesvol uitgevoerd
Milieuvriendelijkheid
Alle stoffen zijn veilig voor de gezondheid van de mens en het milieu
Temperatuurbestendigheid
Breed temperatuurbereik van -30 tot +50°C